לנגוס או לא לנגוס? זו השאלה.

הקרמבו –

הידעתם כי המקור של הקרמבו הוא לפני כ – 200 שנה בדנמרק. הקרמבו התגלגל לישראל מאירופה, והוא נמצא בתנועה כבר 200 שנה. באירופה לקרמבו שמות רבים, ובאנגליה החטיף נקרא Tea Cake, והוא מוגש עם תה או קפה. אני מיד מצאתי את עצמי מאמצת את הקרמבו למסיבות התה, במיוחד בעונת החורף, הרי הוא החטיף הלאומי! אכילת הקרמבו מהווה קונפליקט ידוע ולעיתים עולות תהיות רבות לגבי האופן הנכון לאכילת הקרמבו. אני מניחה כי אוכלי הקרמבו למינהם רגילים לאכול את החטיף מלא השוקולד והקצף הלבן המבוססים על עוגייה מתקתקה, בדרך הקבועה להם.

 

Clipboard01

 דרכים לאכילת קרמבו:

  1. יש את אלו אשר יאחזו את הקרמבו בעוגייה, ינגסו בשוקולד, יאכלו את הקצפת והשוקולד ולבסוף את העוגייה.
  2. הפרדת העוגייה מהקצפת, אכילת העוגייה ורק אז את הקצפת והשוקולד.
  3. קילוף השוקולד, אכילת הקצפת ואז אכילת העוגייה.
  4. אכילת העוגייה עם השוקולד והקצפת.

ואני, איך אני אוכלת את הקרמבו שלי?

ובכן, אני חושבת שמצאתי את הקרמבו האידאלי, משקל קל, פטיט – מיניאטורי, אירופאי ונאכל בביס. אני חוסכת לעצמי התעסקות באכילה אולי לא מנומסת, בסיכון שתישאר לי נקודת מוס קטנה על הלחי, ונהנית ממיני קרמבו ביס. ובאשר לריקודים… תה, קרמבו ריקודים. מה יכול להיות יותר טוב מזה?