Meet The Masters – מפגשים עם רחל מנדלוביץ .

יצאתי לראיין ולשוחח עם מומחים בתחומים שונים. אנשי מקצוע שאני עובדת עימם משתפת איתם פעולה וכמובן גם לומדת מהם. אנשי מקצוע אשר המפגש שלי עימם היה כזה שרציתי עוד, רציתי עוד כי היה לי נעים, כיף, שירותי, הרגשתי בטוחה שמבינים את השפה שלי. הרגשתי שאני רוצה שהם יהיו במעגלים שלי, העסקיים והחברתיים. החלטתי שאני בודקת מה האני מאמין שלהם לגבי נימוסים ואיך הם מתנהלים בטריטוריה שלהם. מה האמת שלהם בנושא שירות, מחירים, איך עונים לטלפון ואיך בוחרים את צוות העובדים. אציג בפניכם אנשים מרתקים עם עשייה מדהימה, מוזמנים לקרוא ולהנות.

מפגש 1

את גס'י בודק פגשתי כתוצאה ממתנה שקיבלתי ליום הולדתי – קורס יין. ברור שהשמחה הייתה עצומה, שכן חשקתי בקורס טעימות כבר המון זמן. עם פתיחת הקורס, כבר בתחילת המפגש הראשון, כשג'סי נכנס לחדר, הבנתי כי אני אחכה משבוע לשבוע למפגש הבא, ושממש לא בא לי שהמפגש הנוכחי יסתיים. ג'סי בודק הוא יין מהלך, יש בו אוטנטיות, קלאסה וטעם של חו"ל,  צנוע, עדין, מדוייק, ממש כמו שיין טוב צריך להיות. איש מלא בעוצמה, שקט, מצחיק ורציני גם יחד. הולך, נושם וחי יין.
כשפגשתי את ג'סי בבית הקפה לראיון, הרגשתי בחו"ל, הוא ליווה אותי לשולחן, חיכה שאכנס ראשונה בדלת, נתן לי לבחור היכן לשבת. וכשצללתי לתוך ראיון עם ג'סי הבנתי עוד יותר אילו יכולות יש לו ולמה הוא אוצר. אוצר היין, זוכה פרס ירדן לתרבות היין כסומלייה הטוב ביותר לשנת 2005 בישראל. מנחה קורסים וסדנאות לטעימת יין, יועץ למסעדות המבוקשות בארץ ולאספני יין בארץ ובחו"ל, שופט בתחרויות יין ועוד יכולות מדהימות שמיד תקראו. מציעה לכם קרוא את הראיון הבא עם כוס יין.  ג'סי בודק – סומלייה.

PIC 1 - JESSY BODEC

 

1. מה אתה הכי אוהב בתחום העיסוק שלך?
אני מאוד אוהב את האנשים המעניינים שאני פוגש ואת היינות הנדירים שאני שותה.

2. מה אתה הכי פחות אוהב בתחום העיסוק שלך?
את ההתנהגות הפחות נעימה של אנשים מסויימים. אני עובד עם אנשים באלפיון העליון שנחשפים לתרבות, אנשים עם אמצעים וישנה חשיבות לשמירה על כללי התנהגות נאותים ומנומסים. יש להם יכולת כלכלית, הם יכולים לשתות בקבוקי יין באלפי שקלים. גם בצרפת אנשים שהצליחו, הצליחו כי הם חכמים, אנשים טובים, אנשים בעלי הון הם אנשים מתורבתים. חשוב לזכור כאשר מדברים על רמה סוציואקונומית גבוהה שיש יכולת וסימן סטטוס, אך זה עדיין לא אומר שאתה על גג העולם.

3. כמה זמן אתה בתחום? ומדוע בחרת לעסוק בתחום העיסוק?
משנת 2001 אני מתפרנס רק מיין. חי את התחום, נחשפתי לתחום כאשר חייתי בארצות הברית. למדתי מנהל עסקים באוניברסיטת קורנל בארצות הברית ועבדתי כמלצר במסעדה יוקרתית כדי לממן את הלימודים. בגלל המבטא הצרפתי חשבו שאני מבין ביין, האמת היא שלא ידעתי כלום על יין. אבל אז נרשמתי לקורס יין באוניברסיטה, הסתובבתי באפר סטייט ניו יורק ביקבים, הגזמתי עם המבטא הצרפתי והעמקתי בתחום. כאשר חזרתי ארצה, שף חיים כהן הציע לי לעבוד עימו, והייתי סומלייה במסעדה שלו. במקביל נסעתי להעמיק את הידע שלי בצרפת.

4.אם היית צריך להיוולד במאה אחרת? איזו מאה היית בוחר?
הייתי רוצה להיות בן 20 בשנות ה-70  של המאה ה-20. תקופה של היפיז, הכל טוב, בלי מלחמות, כולם מחייכים. במציאות של היום של איסלאם קיצוני,מחלות נוראיות, טכנולוגיה מתקדמת, מלחמות.אני בן אדם חיובי, יש בעיות בעולם שהייתי יכול לחיות בלעדיהן.

5. מה המשמעות של המילה נימוסים בעינייך? והאם אתה מחשיב את עצמך כמנומס?
נימוסים עבורי זה ברירת מחדל. להיות בן אדם במלוא משמעות המילה. בן אדם צריך להתנהג בצורה מסויימת, זה מבדיל אותנו מחיה. הנימוס זה בסיס, זה התחלה, כולם אמורים להיות מנומסים בעיני. אבל אנשים מאבדים עשתונות, מסיבות של קבלת חינוך מוטעה, סיבות סוציאליות. בארץ זה לא ברירת מחדל. בתור צרפתי אני חווה את זה כל הזמן, במסעדות המזלג לא מונח בצד הנכון של הצלחת. סגנון הדיבור בארץ הוא יותר מידי חברי ומאפשר.הגעתי לארץ בגיל 17, ובגיל 19 כשהתגייסתי  לצבא כל החברים שלי קראו לי בן זונה. בהתחלה התעצבנתי, והייתי רב עם כל מי שהשתמש במילים הללו איתי. לקח לי זמן להבין את החברה, שאני לא באמת צריך להגן על אמא שלי, אלא שככה מדבריםאני מנומס, משתדל להתנהג בכבוד, גם החברים שלי אומרים לי כל הזמן שאני מנומס. בקורס תמיד מוזג לנשים לפני שאני מוזג לגברים. בתחום היין יש צורך לשמור על התנהגות והתנהלות מסויימת, להיות באותו ראש של היין. קלאסי, מנומס. אני יותר צרפתי מגבר שגר בצרפת.  יש בנימוס משהו אצילי, אי אפשר להפריד נימוס מאופי של בן אדם. זה משהו שנמצא בך, אפשר לרכוש טכניקה אולם אולם ההתבוננות והיכולת להיות במקום מתבונן בלי להגיב צריכה להיות טמונה בך.

jessy wine

6. האם אתה רוקד, כיצד אתה משתמש בגוף שלך? האם זה בא לידי ביטוי בחיי היומיום?
אני מאוד אוהב לרקוד. רוקד גא-גא, עושה גם יוגה ומדיטציה. כל פעם שיש הזדמנות אני רוקד, אוהב לרקוד עם הבן שלי. זה נותן לי תחושה של חופש, מרגיש שאני נטול מסכות ויכול להיות עצמי.כשהגוף עובד יותר נעים בראש, הגמישות של הגוף והתנועה מאפשרת לי להיות גמיש מחשבתית, נעים יותר לאנשים ועם גישה נכונה יותר כלפי חוץ.

7. מה חשוב לך בעבודה מול לקוחות?
חשוב לי לשמור על מקצועיות, ועל הנימוס כלפי הלקוחות. אני מדבר עם הלקוחות שלי בגובה העיניים, ולא מתנשא. תמיד אני נותן ללקוחות שלי להרגיש שהם בסדר, גם אם באותו רגע הם לא מתנהגים כך.  מאוד חשוב לי להבין ולהקשיב ללקוחות, היה לי מקרה בו הנספח הצבאי של שגרירות ארצות הברית פנה אלי לרכוש בקבוקי יין מישראל כמתנה לאנשים שהוא נפגש עימם. עשינו טעימה עיוורת בה הוא בחר את היין שהיה לו הכי טעים. ורגע לפני ההזמנה של 300 בקבוקי יין מוחתמים בלוגו, הסבתי את תשומת ליבו לעובדה שהיין מיוצר בשטחים. תשומת הלב לפרטים הקטנים והדיוק  מנעה מבוכה מול הלקוחות, שכן היינו צריכים להחליף את היקב. ישנה חשיבות רבה לשמירה על ראייה מערכתית, ולהיות עם ראש פתוח.

8. מה אתה עושה כשיש לקוח לא מנומס או חוצפן? מפגשים שאינם נעימים? או כשיש דיונים על המחיר?
עם לקוחות לא מנומסים אני בעיקר שומר על התנהגות שלווה ומנומסת, אני מאמין שאותו אדם מעריך את היכולת שלי להישאר מנומס גם אם הוא לא כזה. כך אין ויכוחים ולא נגררים לאי הסכמות. אני מקפיד לשמור על האנושיות שבי, והמקצועיות, אני בן אדם לפני הכל.  בעבודה מול לקוחות יש 'takers' ויש 'givers', אני רוצה להציג לעולם את דרך החיים שלי, העשייה שלי והידע שלי, אני לא בא רק כדי למכור. יש כאלו שמבקשים הנחה ואני נותן להם, במחינתי זה בסדר, זה רק פחות כסף. באופן כללי אני לא אוהב למכור, לא טבעי לי, אני רוצה לשמור על הקשר עם הלקוחות שלי ממקום אחר, מקצועי ואמין.

9. האם העיסוק שלך משלב נסיעות לחו"ל?האם אתה מתנהגת אחרת בחו"ל? כיצד?
בעבודה מול חו"ל אני לא מתנהג אחרת, מה שמשתנה זו האריזה. בחו"ל אני מתלבש אחרת, יש המון דגש על לבוש. צריך להתלבש יפה, אחרת לא לוקחים אותך ברצינות. הלבוש עושה את הבן אדם. צריך להתנהל כמו שמצפים ממך. כשאני בצרפת למשל , אין חדירה למרחב אישי, נשארים מאוד קורקטים. בארץ אני רואה לעיתים שאנשים במפגשים עסקיים מתנשקים, נוגעים בעורף, או בצורה שאינה מתאימה לעסקים. בארץ כאשר אתה נכנס לחנות ולא קונה יכעסו עליך, בצרפת יגידו יפה שלום, יכינו את הגשר העתידי למפגש הבא. מכינים את הקשר.

10. כיצד נעשית בחירת צוות העובדים? האם יש משמעות להבנה של שירות?
האנשים שאני עובד עימם הם לפני הכל בני אדם ואנשים טובים. יש להם כוונות טובות, הם ישרים, מאחלים טוב לזולת, זו ברירת המחדל שלהם. הרבה יותר קל להסביר כך על גישה שירותית, נוח לעבוד עימם ולהיות בסדר. הכל קל יותר. בעבודה מערכת יחסים שכוללת ויכוחים ואי הסכמות לא מתאימה לי. אני יוצר מציאות אחרת. של חו"ל, יש לי כעת עובד חדש מצרפת, בתחום השיווק, אנו עובדים ביחד כאשר הבסיס הוא יחס טוב, הבנה והתחשבות, כולם יוצאים מורווחים.

11. כיצד עונים אצלך לטלפון?
אני עונה ב"שלום", או בשלום עם שם של מי שמתקשר. לעיתים מתקשרים אלי והשיחה מתחילה וזורמת, ואני אפילו לא יודע עם מי אני מדבר כי אנשים לא הציגו את עצמם. אחרי קצת זמן אני שואל, עם מי אני מדבר וצוללים חזרה לשיחה.

 

גסי קורס

12. מה הדבר המטורף ביותר שהיית צריך לעשות כדי להצליח?
שנים שאני עובד עם בחור בשם – יוסי סמואלס, בחור שנפגע מחיסון פגום ב 1976 וכתוצאה מכך הוא חירש, אילם ועיוור מגיל מאוד קטן. הוריו שהקימו את עמותת "שלווה" בירושלים חושפים אותו לתחומים שונים, וכך גם ליין. כשגור'ג בוש היה נשיא ארצות הברית, יוסי הוזמן אל הבית הלבן, והתייעצו איתי לגבי בחירת בקבוק היין אשר יינתן כמתנה. הזמנו את היין אך היה עיכוב עם ההגעה של הבקבוק. הבקבוק היה צריך להגיע ליוסי שכבר היה על המטוס בשדה התעופה. הפעלתי את כל הקשרים שלי באל על.
מערכת יחסים שלמה הבנוייה על אמון. הרי יש פה ענייני ביטחון, זמן, והבקבוק צריך להגיע לבית הלבן. הצלחתי – ג'ורג בוש קיבל יין אדום, ישראלי מרמת הגולן, בזמן.

13. מהי נוסחת הקסם להצלחה בעינייך?
להתבונן
יותר, לא לשפוט, להשתדל לא להגיב על דברים בצורה גסה. לדעת להעניק בלי לצפות לקבל בחזרה. ולעשות הכל עם אהבה.

14. טיפ לקוראים?
"תסתכלו על חצי הכוס המלאה".  "תשתו יותר יין, זה בריא, טעים, וגורם לאריכות ימים"   לחיים!

 

רוצים לעקוב אחרי ג'סי:

אתר:

http://www.winespace.co.il

פייסבוק:

https://www.facebook.com/pages/Jessy-Bodec

אינסטגרם:

https://instagram.com/jessybodecsommelier